Közélet

Standard: Ausztria átveszi Orbán módszereit

Sebastian Kurz osztrák külügyminisztert vádolja azzal a lap, hogy ugyanúgy le akarja zárni Európa határait, mint Orbán Viktor.

A Der Standard osztrák lap weboldalának kommentárja szerint Ausztria tudatosan átveszi a magyar autokrata Orbán Viktor politikai stratégiáját, aki Közép-Európát a Balkánig le szeretné zárni.

Putyin és Orbán készséges segédmunkásai című írásában a szerző, Hans Rauscher úgy véli, hogy elsősorban Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter követi a magyar kormányfő koncepcióját. Orbán sikeresen lezárta Szerbiával közös határát, ezzel tűzvonalba állítva Horvátországot és Szlovéniát, és Kurz szerint a macedón-görög határszakasznál ugyanezt meg lehet tenni.

A szerző szerint azonban az Orbán-Kurz féle megoldástervezet, vagyis Görögország Macedóniával közös északi határának lezárása esetén a Törökországgal kötött visszafogadási szerződés hiányában továbbra is áramolnának a menekültek a görög szigetekre, így Görögország “elbukna”. A szerző szerint a kereszténydemokraták különutas politikájukkal az Európa-ellenes Orbán és Putyin kezére játszanak – idézi az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik