Közélet

Pánik Azurák leváltása miatt, a TV2 híradósai válságstábot tartottak

Több lap is arról ír, hogy általános döbbenet fogadta a TV2 hírigazgatójának leváltását.

Döbbenettel fogadták a TV2 híradósai, hogy a csatorna új vezetése leváltotta az eddigi hírigazgatót, Azurák Csabát, akinek a szakértelmét mindenki elismerte. A Blikk szerint a bejelentés olyan váratlan volt, hogy a Tények stábja válságértekezletet is tartott. A Népszabadság emlékeztet rá, hogy a nemrég Andy Vajnához került kereskedelmi tévén főként a hírműsorok állják a nézettségi versenyt az RTL Klubbal. A Tényekre naponta átlagosan 700-900 ezren kíváncsiak. A lap és iparági forrásokra hivatkozva azt írja, bár Habony Árpádnak és Rogán Antalnak hivatalosan nincs köze a TV2-höz, de „alighanem van ráhatásuk” a TV2-t érintő folyamatokra, főleg a kinevezésekre.

Dirk Gerkens, a TV2 Csoport vezérigazgatója hónapokkal ezelőtt kért fel, hogy dolgozzam ki egy közéleti háttérműsor koncepcióját. Örömmel fogadtam kérését, hiszen mindig is úgy éreztem, hogy hiányzik a TV2 képernyőjéről egy ilyen típusú műsor.

Idézte tegnap a TV2 Azurákot, aki a Tények műsorvezetése mellett a jövőben ennek az közéleti háttérműsornak lesz a házigazdája. Az elmúlt időben egyébként egymást érték a személyi változások a TV2-nél. Mennie kellett több vezetőnek. Koltai Dóra marketingvezetőnek, és megváltak Koltai Péter üzletfejlesztési igazgatótól, Krancz Balázs értékesítési vezetőtől, Nyeste Attila terjesztési vezetőtől, Stodulka Péter online tartalmakért felelős vezetőtől, valamint Hamvas Márta szponzorfinanszírozott műsorok értékesítéséért felelős vezetőtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik