Közélet

Nácik által összekarcolt követ döntöttek le

A Tök község melletti erdőben tisztelegtek rendszeresen a kisnyilasok és neonácik, ezt elégelte meg a PM és társszervezete. Ledöntötték a követ, levideózták tettüket.

Kemény szavakkal és tettekkel ment neki a Párbeszéd Magyarországért (PM) és a ZöldFront Ifjúsági Mozgalom a kitörési emlékműnek egy erdőben. Facebookos közleményükben azt írják:

Nincs helye egy neonáci emlékműnek a 21. század Európájában, a 21. század Magyarországán!

Közölték, megunták a hatóságok “cinkos semmittevését”, és az aktivisták megtették, amit szerintük évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni. Elmentek a Pest megyei Tök község melletti erdőbe és kidöntötték az emlékkövet, amire nyilas jelképeket karcoltak nem túl igényes művészek. A helyére az áldozatoknak emlékül fát ültettek.

Felszámoltuk a neonáci emlékművet.Nincs helye egy neonáci emlékműnek a 21. század Európájában, a 21. század Magyarországán!Megunva a hatóságok cinkos semmittevését, a Zöld.Front Ifjúsági Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért (PM) aktivistái megtették azt, amit már évekkel ezelőtt meg kellett volna tenni – felszámolták a Pest megyei Tök község melletti erdőben álló, tiltott önkényuralmi jelképeket tartalmazó, nyilas zarándokhelyet.Az akciónkkal egy időben a PM feljelentést tesz. Nyomatékosan követeljük, hogy az évekig tétlen hatóságok legalább most valljanak szint, és akadályozzák meg, hogy a botránykő bármilyen formában újra felállításra kerüljön.Oszd meg, ha egyetértesz!Csatlakozz – https://parbeszedmagyarorszagert.hu/urlap/csatlakozz-hozzankÚj. Bal. Zöld.#pm #párbeszédmagyarországért

Közzétette: Párbeszéd Magyarországért – 2016. február 10.

Az akcióról videó is készült, sőt a PM feljelentést is tervez tenni. Végül nyomatékosan követelték, hogy

az évekig tétlen hatóságok legalább most valljanak szint, és akadályozzák meg, hogy a botránykő bármilyen formában újra felállításra kerüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik