Közélet

Még az előrehozott választásra is lehet esély

De valószínűleg azért nem lesz.  Ahogy azt tegnap megírtuk, Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elgondolkodna az előrehozott választásokon. Esélyesebb, hogy a Fidesz inkább más úton próbálja majd kiharcolni a törvénymódosítást.

A Népszabadság szerint, amennyiben a parlament nem fogadja el kétharmados többséggel a terrorveszéllyel kapcsolatos törvény újragondolását, ismét a nemzettel konzultálna a kormány.

Vagy legalábbis valami hasonlót. Nem tudni pontosan, mit jelent ebben az esetben a konzultáció, de még az lehet, hogy népszavazást. A zavar most mindenesetre elég nagy, van aki előre hozott választásról beszél, más azt mondja, ez szóba sem került.

A Fidesz-Kdnp egyik, a lapnak névtelenül nyilatkozó politikusa szerint csak nagyon súlyos indokkal lehet a parlamentet feloszlatni, és a mostani nem az. Nem tudni, Orbán mit gondolhat egy esetleges előrehozott választásról, de a hét közepén valószínűleg már többet fogunk tudni. Szerdától kezdődik a Fidesz szokásos, háromnapos lillafüredi frakcióülése, akkor minden kiderülhet. Valószínűleg az is, hány köztisztviselőt épít majd le a kormány. Egyelőre úgy tűnik, sokat.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik