Közélet

Ha nincs kétharmad, jöhet az újabb nemzeti konzultáció

A terrorvészhelyzet miatti alkotmánymódosításhoz kétharmados többség kell a parlamentben, ha ez nem jön össze, akkor aláírásgyűjtés nem lesz, de jöhet a levél.

A Magyar Nemzet információi szerint a Fidesz elnöksége elé a hét elején kerül, a frakció pedig szerdától péntekig, a kihelyezett lillafüredi ülésen tárgyalja majd, milyen módszerekkel kérdezzék meg az embereket a terrorveszélyhelyzetről, illetve az alaptörvény-módosításról, ha nem sikerül átverni a parlamenten.

A lap információi szerint aláírásgyűjtés nem lesz, zajlik már egy, a kötelező EU-s betelepítési kvóták ellen, hónapok óta megy már, és ki tudja, meddig. A Fidesz szerint addig, amíg az EU meg nem hátrál.

Rogán egy szombati konferencián azt mondta, a helyzet azt kívánja meg, hogy továbblépjenek a határok védelmén, az alaptörvény-módosítással a terv, hogy 60 napra rendkívüli jogokat biztosítsanak a kormánynak. Gulyás Gergely később azt mondta, a 60 nap 15 is lehet.

Ha a parlamentben nem lenne meg a kétharmad, akkor újra leveleket küldhetnek a háztartásokba, jöhet az újabb nemzeti konzultáció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik