Közélet

A fideszes képviselő megmagyarázta, miért maradt ki 50 millió forint a vagyonnyilatkozatából

Győrffy Balázs, országgyűlési képviselő az MTI-hez küldte el nyilatkozatát, mivel az utóbbi napokban attól volt hangos a sajtó, hogy a fideszes honatya kifelejtett a vagyonnyilatkozatából 50 millió forintot. Az ügy előzménye, hogy Győrffy hitelei kapcsán sehogyan sem jött ki a matematika: a “földárverések atyjának” 261 millió forintnyi tartozása van, ennek havi törlesztője több mint kétmillió forint, a politikus bevételei viszont a másfél millió forintot sem érik el.

Győrffy későbbi magyarázata szerint családi gazdaságából van bevétele, ami az uniós támogatásokkal együtt megközelítik, vagy el is érik az évi ötvenmilliót. Ez viszont nem szerepel a vagyonnyilatkozatában.

Most ezt magyarázta meg, így:

Ahogy minden őstermelő, úgy én is jogosult vagyok a Növekedési Hitelprogram igénybevételére. Az elmúlt napokban a sajtóban tévesen jövedelemként feltüntetett, megközelítőleg 50 millió forint a családi gazdaságunk bevétele, amit a gazdaság működtetésére (többek között műtrágya, vetőmag, növényvédő szer vásárlására és a hitelfelvétellel kapcsolatos kötelezettségek teljesítésére) fordítottuk. A bevétel tehát nem jövedelmet jelent. A gazdálkodásból származó rám eső jövedelmet a vagyonnyilatkozatomban feltüntettem. Mindezek fényében kijelentem, hogy vagyonnyilatkozatom a valóságnak megfelel.

A Jobbik a mentelmi bizottsághoz fordul

A Jobbik Győrffy Balázs vagyonnyilatkozatának vizsgálatát kéri a parlament mentelmi bizottságától.  Szilágyi György, a párt országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy a keresetet párttársa, Magyar Zoltán nyújtotta be a testületnek.

Értékelése szerint felmerül a gyanú, hogy a kormánypárti politikus jövedelme nem teszi tehetővé kölcsöneinek törlesztését és földvásárlásait. Sajtóhírekre hivatkozva azt mondta: a képviselő nettó 509 ezer forintot keres, miközben hiteleinek törlesztőrészlete havonta 2-3 millió forint lehet.

A jobbikos politikus azt kérdezte, milyen fedezetre kapott hitelt a képviselő és milyen jövedelmet kellett felmutatnia. Hozzátette: bárhogy nevezi családi gazdaságának 50 millió forintos bevételét, az akkor is 50 millió forint.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik