Közélet

Szanyi Tibor gürizik, Kovács Béla malmozik az EP-ben

A címben az Európai Parlament két magyar ellenpólusát emeltük ki: Szanyi Tibornak mindenhez van pár szava, Kovács Béla viszont csak ül.

Levelet kaptunk Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő sajtósától, aki örömteli hírekről számolt be. Ugyanis Szanyi rekordot döntött, mivel az Európai Parlament 751 képviselőjének munkáját mérő MEP Rankingen az előkelő 29. helyezést érte el.

A csúcs, hogy még sose végzett szerintük magyar EP-képviselő ilyen magasan.

Szanyi egyébként frakciójának egyik legélénkebb tagja, a tizedik legtöbb pontot szerezte a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének frakciótagjaként.

Szerencsére megkaptuk a magyar képviselők teljes listáját is, ami itt elérhető. Ebben látszik, hogy a második helyen a Zöldek frakciójában ülő PM-es Jávor Benedek végzett, a harmadik pedig a fideszes, illetve európai néppárti Pelczné Gáll Ildikó lett. A további helyezések vegyesen oszlanak meg a pártok között, de lássuk, kik a sereghajtók!

A kémvádakkal és gúnynevekkel (pl. KGBéla) illetett jobbikos Kovács Béla gyakorlatilag semmit sem csinált az EP-ben, olyannyira, hogy a 751 képviselőből a 736. legaktívabb (inkább legpasszívabb), miközben a magyarok közt az utolsó. Őt hátulról a fideszes Deutsch Tamás követi, akit valószínűleg lefoglalt a hazai netes konzultáció, majd a másik radikális, Morvai Krisztina.

Ha az összes nemzet össze képviselőjének sorrendjére kíváncsi, kattintson ide (annyit elárulunk, hogy egy horvát vezet, őt négy olasz követi)!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik