Vecsés, 2016. január 12.
Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter a sertés tõkehús áfájának csökkentése utáni árváltozásokról termékbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón egy vecsési Coop-áruházban 2016. január 12-én. 
MTI Fotó: Kovács Attila
Közélet

Kormányközi cicaharc: Fazekas megválaszolt Lázárnak

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 02. 06. 10:44

"Minősíthetetlen hangvételű, alaptalan támadás" érte a tárca intézményét - mondta a földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kiállt a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) “törvényesen és tisztességesen dolgozó” munkatársai mellett.

A miniszter azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János pénteken, a bürökráciacsökkentés mellett érvelve, a távirati irodának azt mondta, “ma már sokkal inkább úgy tűnhet: nem a minisztériumnak van háttérintézménye, hanem a háttérintézménynek van minisztériuma”, és példaként említette az agrártárca egyik hivatalát, ahol szerinte többen dolgoznak, mint a minisztériumban.

Fazekas Sándor kiemelte: az MVH a gazdákért dolgozik, azért, hogy időben, megbízhatóan megkapják a támogatásokat. A hivatal 2015-ben 232 ezer kérelmet bírált el, és rekordnak mondható 800 milliárd forint agrártámogatást fizetett ki a gazdáknak, miközben mindössze 1150-en fellebbeztek a döntések ellen – fejtette ki. A miniszter hozzátette: Földművelésügyi Minisztérium vezetőinek az a céljuk, hogy a hivatal a jövőben még eredményesebben működjön a magyar gazdák érdekében.

Kommentek

Balog Zoltán sajtótájékoztatójaTávozik Czunyiné
Budapest, 2015. december 13.
Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2015. december 13-án.
MTI Fotó: Kovács TamásVégre! Amerika fejet hajtott a KDNP előtt