Közélet

Bajban az úszásoktatás: a Klik 10 millióval tartozik

Szeptember óta nem fizeti ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) két úszóegyesület számláit.

A 2014-es tanévtől kötelező az úszásoktatás, de a legtöbb iskolában nincs uszoda. A feladatot általában pályázat útján sportegyesületek végzik. A megállapodások során az iskola aláírja, hogy az egyesület teljesítette a szerződésben vállalt feladatokat, míg a Klik átutalja a szolgáltatásért járó pénzt – értesült az Index.

A pilisvörösvári tankerületben azonban csak a megállapodás első feltétele teljesül. Az Oxigén Úszósuli vezetője szerint 160-170 gyerek úszásoktatására szeptember óta nem kapják meg a pénzt. Jelenleg 3,8 millió forinttal tartoznak, de február 15-re ez az összeg 5 millió forintra nő.

A Kliknek küldtek leveleket, ügyvédi felszólítást, de még ígéretet sem kaptak. A hiányzó pénz az egyesület napi működését is veszélyezteti.

Ugyanez a helyzet az Új-Hullám Sportegyesületnél is, akik idén decemberben kapták meg a márciustól júniusig teljesített számláikért járó összeget. Ők öt iskolából több mint 300 gyerek úszásoktatását végezik, a decemberi számlával együtt több mint 6 millió forinttal tartoznak nekik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik