Közélet

A Jobbik három napot adna Orbánnak

Mirkoczki-Adam(2)(210x140).jpg (Array)
Mirkoczki-Adam(2)(210x140).jpg (Array)
Ennyi időt kapna a kormány, hogy rendkívüli jogrendet vezessen be terrorveszély esetén.

A Jobbik a rendkívüli jogrend bevezetését három napra parlamenti felhatalmazás nélkül is lehetővé tenné, de utána ragaszkodnak a Ház négyötödének jóváhagyásához. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője azt mondta, a Fidesz egyszer és mindenkorra lezárta “a meg sem kezdett tárgyalásokat”, aljas és felelőtlen politikát folytat és esélye sincs, hogy az alaptörvényt módosító javaslata a jelenlegi formában kétharmados többséget szerezzen az Országgyűlésben.

Szerinte a kormánypárt korábban nem biztosított volna ilyen “pártállami lehetőségeket” Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek. A Jobbik politikusa közölte: a szerkesztőségek és az internet korlátozását, a jegyrendszer, a kitelepítés vagy a kijárási tilalom bevezetését nem engednék rendkívüli jogrendben sem.

Mirkóczki Ádám szerint a kormány az emberek naivitására és félelmeire épít, míg pártja felelős és konstruktív próbál lenni. Azt kérte: a nyilvánosságra került formában ne nyújtsák be a javaslatot a parlamentnek, hanem üljenek asztalhoz és vitassák meg a módosító indítványokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik