Közélet

Indulhat Kész Zoltán „lopásgátló” népszavazása

24.hu
24.hu

2016. 02. 02. 21:10

Májusban foghatnak hozzá az aláírásgyűjtéshez. Arról dönthetünk, hogy lehessen-e kétmillió forintnál többet keresni állami cégnél.

„Lopásgátló népszavazásnak” nevezi Kész Zoltán független parlamenti képviselő azt a kezdeményezést, amely arra irányul, hogy az állami cégeknél hirdessenek kétmillió forintos bérplafont. Kedden jogerőre emelkedett a népszavazási kérdés hitelesítéséről szóló választási bizottsági határozat, májusban kezdődhet az aláírásgyűjtés és a kampány.

Kész közölte: a szükséges kétszázezer aláírást a rendelkezésre álló 120 nap helyett egy hónap alatt össze fogják szedni. Már 8500 ember jelezte, hogy aktívan részt venne a gyűjtésben, májusig ezt a számot megdupláznák és mind a 106 választási körzetbe elmennek majd, hogy elmondják, „miről szól majd valójában a Lopásgátló Népszavazás”.

A képviselő december 21-én tizenhárom népszavazási kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Irodához, ebből január 18-án hitelesítettek kettőt, a kétmilliós bérplafonra, valamint a kampányfinanszírozásra vonatkozót. Utóbbival kapcsolatban viszont a múlt héten jogorvoslati kérelmet nyújtottak be, így csak a bérplafonra vonatkozó kérdést hitelesítő határozat emelkedett jogerőre.

A kérdés pontosan így szól: „Egyetért Ön azzal, hogy a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 2. számú mellékletében meghatározott gazdasági társasággal foglalkoztatási jogviszonyban álló természetes személy havonta legfeljebb bruttó 2 millió forint összegű javadalmazásban részesülhessen?”

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MANCHESTER, ENGLAND - MAY 23:  A Police officer stands guard near the Manchester Arena on May 23, 2017 in Manchester, England.  At least 22 people were killed in a suicide bombing at an Ariana Grande concert at Manchester Arena which was packed with children. It is the worst terrorist incident on British soil since the London bombings of 2005.  (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.