Közélet

„Álomautóval” gyarapodott az ózdi polgármester

Öt helyről összesen csaknem egymillió forintot vesz fel Janiczak Dávid.

Öt helyről összesen 972 323 forint fizetést vesz fel Ózd jobbikos polgármestere – írja az Index. Janiczak Dávid 621 500 forintos polgármesteri fizetése mellett közbeszerzési bizottsági tiszteletdíjat és költségtérítést kap, továbbá megyei közgyűlési tagságáért és az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöki tisztségéért is jár neki pénz.

A polgármestersége előtti évhez képest ugyan sokkal jobban keres, de lett egy 2 400 000 forintos magántartozása is. Vagyona viszont az eddigi két autója – egy Suzuki Swift és egy Rover 75 – mellett egy harmadikkal bővült: vett egy Fiat Barchettát, ami a portál által idézett értékelés szerint egy nagyfiú megvalósult álma, „aki még nem teljesen felnőtt férfi, de már nem sokáig tudja elkerülni az elkerülhetetlent, egy családi kombi megvásárlását”. A kabrióhoz manapság használtan már félmillióért is hozzá lehet jutni.

Helyreigazítás

Internetes portálunkon 2016.február 2-án „Álomautóval” gyarapodott az ózdi polgármester” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere öt helyről összesen csaknem egymillió forintot, illetve összesen 972.323 forint fizetést vesz fel. A valóság ezzel szemben az, hogy ezen összegek Janiczak Dávid bruttó fizetésének számadatai, amelyről az adózás után ténylegesen felvehető összeg az egymillió forint értéket meg sem közelíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik