Közélet

Orbán vagyonához hozzáadná Mészárosét is

Felcsút, Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Fazekas Sándor (felcsút, orbán viktor, mészáros lőrinc, fazekas sándor)
Felcsút, Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Fazekas Sándor (felcsút, orbán viktor, mészáros lőrinc, fazekas sándor)
Sallai Róbert Benedek szerint a kormányfő hülyének nézi az embereket.

Az LMP politikusa Facebook-bejegyzésében azt írja Orbán Viktor vagyonnyilatkozatának margójára:

adja hozzá vagyonnyilatkozatához a miniszterelnök úr Mészáros Lőrinc vagyonát is! A miniszterelnök úr vagyonbevallásából az derül ki, hogy hülyének nézi a magyar embereket, amikor azt állítja, alig nőtt a vagyona.

Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktornak elő kell bújnia barátja, Mészáros Lőrinc, háta mögül és tisztáznia, a felcsúti polgármester valójában kinek gyűjtögeti az adóforintjainkból szerzett milliárdos vagyonát.

Orbán Viktor azt állítja, vagyona alig nőtt: ingatlanvagyona változatlan, nincs gazdasági érdekeltsége, feleségével közös bankszámláján 5 millió 53 ezer forint szerepel. Az LMP politikusa szerint ugyanakkor kérdéses – ha nincs háttér gazdasági érdekeltség, akkor a család életmódja a politikusi fizetésből hogyan finanszírozható, miközben bizalmasa, a gázszerelőből lett polgármester a Fidesz hatalomra kerülése óta milliárdos vállalkozó lett a közvagyonból.

Sallai R. Benedek utal Mészáros Lőrinc klasszikus mondatára, amely szerint abban, hogy eljutott idáig, „bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye”. Az ellenzéki képviselő ezt cáfolja. Szerinte ehhez sem a Jóistennek, sem a szerencsének nem volt köze, csak Orbán Viktornak, ezért

úgy illik, hogy a felcsúti gázszerelő vagyona is szerepeljen a Magyarország miniszterelnökének vagyonbevallásában.

Sallai érdekesnek nevezi az általa “aranyvejkónak” titulált Tiborcz István gazdagodását is, mint írta: sokan megelégednének saját szerény lehetőségeikkel, ha gyermekeiket közvagyonból úgy ki tudnák stafírungozni, mint azt az Orbán család teszi gyermekeivel.

A közvagyon politikai magánvagyonokká változtatása csupán módszereiben különbözik a 2010 előtt megismertektől. Az, ami a szemünk előtt zajlik nem más, mint az MSZP által elindított rablóprivatizáció, ami most a politikai hatalom gazdasági hatalomra váltásában csúcsosodik ki, ami nem más, mint a rendszerváltáskor tapasztalt hatalmi átrendeződés, a politikai hatalom gazdasági hatalommá örökítése.

Néhány napja Vona Gábor nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek. A Jobbik elnöke akkor jelezte, továbbra is érvényes ajánlata, hogy egy Fidesz által vezetett bizottság a Jobbik esetleges orosz támogatását, míg a Jobbik által vezetett testület az Orbán környezetébe tartozók – Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Habony Árpád – meggazdagodását vizsgálná ki. Ez szerinte lovagias, tiszta és egyértelmű ajánlat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik