Közélet

Vitatkoznak azon, ki állítsa vissza Simicska oszlopait

Az önkormányzat levelet küldött a Mahirnek, hogy elvihetik az oszlopaikat. A cég szerint a fővárosnak kell helyreállítani az eredeti állapotot.

Kiadná a főváros a Mahir Cityposter jogellenesen eltávolított hirdetőoszlopait, a cég szerint azonban az önkormányzatnak kellene gondoskodnia az eredeti állapot helyreállításáról – tudósít a Népszabadság.

Az önkormányzat levélben tájékoztatta Simicska Lajos cégét, hogy február 15-ig szállítsa el az oszlopokat a főváros telephelyéről, Magyar György, a vállalkozás jogi képviselője szerint azonban azoknak kell visszavinniük az oszlopokat, akik január első napjaiban kitépték azokat a helyükről. Az ügyvéd szerint a főváros azzal, hogy szerződést bontott és csaknem 170 hirdetőoszlopot önkényesen, a szerződés felbontása miatti per kimenetelét meg nem várva távolított el, súlyos károkat okozott a cégnek, ezt pedig nem lehet elintézni azzal, hogy az „ellopott” hirdetési felületeket visszaadják.

A bontást a bíróság állította le ideiglenes intézkedéssel, ők szólították fel az önkormányzatot is, hogy biztosítsa a cég számára a szerződésben foglalt közterület-használatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik