Közélet

Vitatkoznak azon, ki állítsa vissza Simicska oszlopait

24.hu
24.hu

2016. 01. 28. 09:09

Az önkormányzat levelet küldött a Mahirnek, hogy elvihetik az oszlopaikat. A cég szerint a fővárosnak kell helyreállítani az eredeti állapotot.

Kiadná a főváros a Mahir Cityposter jogellenesen eltávolított hirdetőoszlopait, a cég szerint azonban az önkormányzatnak kellene gondoskodnia az eredeti állapot helyreállításáról – tudósít a Népszabadság.

Az önkormányzat levélben tájékoztatta Simicska Lajos cégét, hogy február 15-ig szállítsa el az oszlopokat a főváros telephelyéről, Magyar György, a vállalkozás jogi képviselője szerint azonban azoknak kell visszavinniük az oszlopokat, akik január első napjaiban kitépték azokat a helyükről. Az ügyvéd szerint a főváros azzal, hogy szerződést bontott és csaknem 170 hirdetőoszlopot önkényesen, a szerződés felbontása miatti per kimenetelét meg nem várva távolított el, súlyos károkat okozott a cégnek, ezt pedig nem lehet elintézni azzal, hogy az „ellopott” hirdetési felületeket visszaadják.

A bontást a bíróság állította le ideiglenes intézkedéssel, ők szólították fel az önkormányzatot is, hogy biztosítsa a cég számára a szerződésben foglalt közterület-használatot.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. július 4.
A Fõvárosi Kéményseprõipari Kft. (FÕKÉTÜSZ) kéményseprõje egy csepeli házban a kondenzációs gázkazánt és annak égéstermék-elvezetõ csövét ellenõrizi és fotózza a Fenyves úton 2016. július 4-én. A kötelezõ kéményellenõrzés és -tisztítás július 1-jétõl ingyenes és magáncégek helyett az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósághoz (OKF) került. Korábban a kéményseprés már olyan drága volt, hogy sokakat ez riasztott el a rendszeres ellenõrzés megrendelésétõl.
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.