Közélet

Örülhet Újpest, kész a Görgey út

görgey utca felújítás (görgey utca, felújítás)
görgey utca felújítás (görgey utca, felújítás)
Február 1-én adják át a forgalomnak a IV. kerület fontos útját, bár még kisebb munkák hátravannak. A 12-es és 14-es villamosok újra végig fognak járni.

Tavaly februárban kezdődött el Budapest egyik legrosszabb állapotú útjának, a Görgey Artúr útnak a felújítása, amit idén február 1-én adnak majd át a forgalomnak – közölte a BKK. Január 28-31. között végzik a Szent István téri ideiglenes végállomás bontását, ezért a 14-es villamos ekkor csak Újpest-Központig jár majd, míg a 12-es abszolút nem fog működni.

A Görgey úton életbe lép a végleges forgalmi rend, a 12-es és 14-es villamosok próbaüzeme elkezdődik az új síneken. Közben közölték, az ideiglenesnek indult 270-es buszt véglegesítik. A kisebb feladatok persze még hátra vannak, ezeket is folyamatosan végzi majd a kivitelező.

A felújítás során megváltoztak a villamosmegállók, FUTÁR rendszert is kaptak, megújult az útpálya, kerékpársáv és az eredeti kockakő megtartásával parkolósáv létesült. Megújultak a felsővezetékek, az oszlopok, a parkos felületek és a járdák is, miközben a villamosokon 2-3 perccel csökken az utazási idő. Érdemes figyelni az autósoknak is, több mellékutca forgalmi rendje változhat meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik