Közélet

Lázárék beindultak: újabb 3400 közalkalmazott kereshet új munkát magának

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 01. 27. 08:10

Idén július 1-étől a kormány tervei szerint a járási és megyei kormányhivatalok álláshelyeinek 10 százalékát szüntetik meg – értesült a Magyar Nemzet. A járási hivatalokban 16.800-an, megyei szinten pedig 17 ezren dolgoznak, a 10 százalékos csökkentés tehát majdnem 3400 ember elküldésével járna, épp a köztisztviselők napjára időzítve – mondta el a lapnak Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének főtitkára.

A szakember szerint ezt részben az üres álláshelyek megszüntetésével akarja elérni a kormány, hiszen négy éve létszámstop van a hivatalokban, a nyugdíjba vonulók helyett sem vettek fel új embereket. A szakszervezeti vezető úgy látja: a szférában jelentős munkaerőhiány alakult ki, részben az alacsony keresetek, részben a létszámstop miatt, így inkább az üres álláshelyek betöltésére lenne szükség.

A közalkalmazottak tömeges elküldéséről, a minisztériumi háttérintézmények megszüntetéséről, átszabásáról bővebben itt írtunk.

 

 

Kommentek

Fidesz-kongresszus BudapestenAnnyira azért nem határolódik el a kormány G. Fodoréktól
Nagykanizsa, 2015. szeptember 23.
Vona Gábor, a Jobbik elnöke beszédet mond a párt Magyarország a magyaroké! - Tiltakozás a bevándorlók letelepítése ellen címmel megrendezett demonstrációján a nagykanizsai Erzsébet téren 2015. szeptember 23-án. 
MTI Fotó: Varga GyörgyA Nézőpontnál az MSZP előzi a Jobbikot