Közélet

Balog a köznevelés átalakításáról: „túltoltuk a biciklit”

Visszavesznek a központosításból – jelentette ki a miniszter, aki Miskolcra is ellátogat.

Visszavesz a közoktatás központosításából a kormány, néhány dologban lejjebb viszik a döntési szinteket – mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter az RTL Klubnak adott interjúban. „Túlhúztuk a dolgot egy kicsit. Ez mindig természetes része annak, hogy ha az ember elmegy egy változtatásba, mindig továbbmegy egy kicsit, mert tudja, hogy majd vissza kell jönni” – jelentette ki.

A tárcavezető azt mondta: a tervezett változtatások arra mutatnak, hogy ne a Klik döntse el, mennyi kréta kell, hanem kerületi, vagy akár igazgatói feladat legyen a beszerzés. Már a jövő tanévtől új szabályokat vezetnének be, de ennek nem része a Klik megszüntetése.

A Magyar Idők arról írt, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyeztetést kezdeményezett az oktatási rendszer miatt tiltakozó miskolci igazgatókkal, szülőkkel és pedagógusokkal, a városba utazik Balog Zoltán is. A miniszter Kriza Ákos polgármestert és a helyi tankerületi igazgatót kérte fel a találkozó megszervezésére.

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai január 6-án nyílt levelet tettek közzé, melyben nemtetszésüket fejezték ki a magas kötelező óraszám, a megnövekedett adminisztrációs terhek és más kérdések miatt. A levélhez azóta 21 ezernél többen csatlakoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik