Közélet

Orbán és Simicska volt gimnáziumában is besokalltak tanárok

simicska (Array)
simicska (Array)
A miskolci Herman Ottó Gimnázium tiltakozó nyílt levelének 21 ezer csatlakozó támogatója közt annak fehérvári iskolának a tanárai is szerepelnek, ahol Orbán Viktor Simicska Lajossal találkozott, és amelynek vezetője  a jelenlegi köznevelésért felelős helyettes államtitkár volt.

A székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola részéről nem akartak részleteket elárulni, hogy miért döntöttek a tiltakozás mellett, de szerintük nincs abban „semmi vicces”, hogy ilyen öregdiák névsorral álltak be a nyílt levél aláírói közé, a helyzet inkább végtelenül elkeserítő.

Itt is ugyanolyan tragikus a helyzet, mint bárhol máshol, ne keressünk ebben további összefüggéseket

– mondta az intézmény igazgatóhelyettese a hvg.hu-nak.

A tiltakozás pikantériáját az adta, hogy itt ismerkedett össze a miniszterelnök Simicska Lajossal, aki két évfolyammal járt Orbán Viktor fölé. Ráadásul 1998-tól 2012-ig az a Sipos Imre volt az iskola igazgatója, aki most a köznevelésért felelős helyettes államtitkári posztot tölti be.

Mint azt megírtuk Fogadóóra címmel a Herman ­Ottó Gimnázium tantestületét és követeléseit támogató demonstrációt szervez a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) helyi csoportja február 3-ra Miskolcon. Mivel a köznevelési törvény szerint a diákoknak és a tanároknak is kötelező 16 óráig bent maradniuk az iskolában, délután fél ötre hirdetik a fáklyás felvonulás kezdetét. A menet az iskola tornatermétől indul a városháza elé, majd a Hősök terére, ahol felolvassák követeléseiket.

A miskolci gimnázium tanári kara január 6-án juttatta el nyílt levelét a sajtóhoz – természetesen miután azt postázták az oktatásügy vezetőinek, akik azonban válasz nélkül hagyták a segélykiáltást. A pedagógusok szerint a gyerekek, így az ország jövője veszélyben van többek között a meggondolatlan kísérletezések, a reformdömping, a hirtelen változtatások miatt. A miskolci intézmény kezdeményezéséhez azóta számos iskola csatlakozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik