Közélet

Jobbik: Orbán nem mondott igazat Habonyról

A Jobbik szerint Orbán Viktor miniszterelnök korábban feltételezhetően nem mondott igazat Habony Árpád kormányzatban betöltött szerepéről, ezért azonnal magyarázatot kell adnia az ügyben.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően telefonon az MTI-nek azt mondta, a kormányfő tavaly áprilisban kijelentette, “nem ismer Habony Árpád nevű személyt és a kabinet kifizetési listáján sem szerepel ilyen név”.

Ezzel szemben Tarlós István főpolgármester a napokban, a Budapest és a kormány közötti finanszírozási vita végén köszönetet mondott Habony Árpádnak, aki közvetítőként járt el közte és a miniszterelnök között – fejtette ki Szilágyi György, aki szerint ebből az derül ki, hogy Orbán Viktor hazudott, és Habony Árpádnak van kormányzati szerepe.

Kiemelte, súlyos kérdéseket vetne fel, ha kiderülne, a kormányfő “az utcáról bíz meg ismeretlen embereket hasonló ügyekben”, ezért a Jobbik szerint a kormányfőnek minél hamarabb tájékoztatnia kell a közvéleményt a valóságról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik