Közélet

Fazekas Sándor: Magyarország elkötelezett a GMO-mentes élelmiszerek mellett

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 01. 16. 17:53

Magyarország elkötelezett a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes élelmiszerek mellett, jelentette ki a földművelésügyi miniszter szombaton a berlini Grüne Wochéről (Zöld Hét) bejelentkezve az m1-en.

Fazekas Sándor, akit a világ egyik legnagyobb élelmiszer-ipari vásárán tartott globális mezőgazdasági fórumon szólaltatott meg a csatorna, kifejtette: ezért indította Magyarország másfél éve azt a kezdeményezést, hogy legyen Európa GMO-mentes. A programhoz tizenegy uniós ország és hat unión kívüli állam is csatlakozott.

Magyarország különösen bio- és prémiumtermékekkel, borokkal, kiváló pálinkákkal jelentkezhet az európai és a világpiacon egyaránt.

Beszélt arról is, hogy a németek szeretik és értékelik a magyar konyhát, Magyarország a német piacra szállítja a legtöbb élelmiszert. Hozzátette, szeretné, ha minél több magyar élelmiszerüzlet, étterem nyílna Berlinben és más jelentősebb német városokban.

Fazekas Sándor úgy látja, megélhetést kell nyújtani az embereknek a vidéken, falvakban, kisvárosokban is. Olyan vidékpolitikára van szükség, amely segíti az egyre több feldolgozóüzem kialakítását, a késztermékek előállítását. Az elmúlt években a mezőgazdaságba történt befektetések igazolták ezt, a magyar állam több százmilliárd forint támogatást nyitott meg, az élelmiszeripar kezd kilábalni a válságból.

A miniszter beszámolt arról is, hogy a kiállításon nagyon nagy az érdeklődés a magyar pavilon, a magyar élelmiszerek iránt.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

„Nekünk kell bebizonyítanunk, hogy Orbán rendszere életképtelen, hogy a lengyel kormányfő is megbukhasson”
Budapest, 2012. július 24.
Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap (MTVA) vezérigazgatója beszél a Magyar Televízió székházában rendezett tájékoztatón, ahol bemutatták a közmédia új arculatát. A háttérben az MTI, a Duna Televízió, az m1 és a Kossuth Rádió (b-j) új logója.
MTI Fotó: Bruzák NoémiMégsem lesz hírrádió a Kossuthból