Közélet

Mészáros Lőrincé az Aranytalicska-díj

Az LMP szerint 2015 "legnagyobb közpénzlenyúlója" Felcsút polgármestere volt.

Az ellenzéki párt vidékfejlesztési szakszóvivője, Lengyel Szilvia azt mondta, Mészáros Lőrinc a földprivatizációban felmutatott teljesítményével érdemelte ki az “elismerést”, mert

ekkora hatalmas pofátlansággal végrehajtott lenyúlás nem történt az elmúlt időszakban.

Felcsút polgármestere a családjával együtt 1400 hektárnyi termőföldhöz jutott mintegy 2 milliárd forint értékben, amiben segítőtársa volt a kormány a társadalom tulajdonának kiárusításával a haveri kör számára. A politikus Mészáros Lőrincet “valódi reneszánsz embernek” és “a legnagyobb teherbírású strómannak” nevezte, mert egyszerre foglalkozik sertéstenyésztéssel, húsfeldolgozással, növénytermesztéssel, csatorna- és közműépítéssel, vett focicsapatot, foglalkozik kiskereskedelemmel, Kőbányán – a sajtótájékoztató helyszínén – pedig egy hűtés- és klímatechnikai cégbe is bevásárolta magát.

Lengyel szerint a polgármester érdekeltségei a közbeszerzéseken eddig összesen 37 milliárd forintot szereztek. Mint mondta, 2015-ben “Simicska Lajos diszkvalifikálta magát” a mezőnyből, de a múlt év a magyar korrupció történetében is mérföldkő: a kormány legfontosabb feladatává “a központosított, professzionális korrupció kiépítése és működtetése vált”.

A kis Mészáros is arat

Az RTL Klub híradója közben megtalálhatta a megoldást arra, miként kerülhetett több mint 400 hektár föld „Mészáros Lőrinc” nevére a földárveréseken. Ez a vonatkozó szabályok szerint szabálytalan lenne, egy ember összesen csak 300 hektár földhöz juthat hozzá. Mészáros Lőrinc korábban azt nyilatkozta, ő csak 239 hektár földet vásárolt. A dolog megoldása az lehet, hogy a 162 hektárt a felcsúti polgármester azonos nevű, és ugyanazon a címen lakó fia vette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik