Közélet

Tarlós: sajnálom, hogy egyesek meggyőzték a miniszterelnököt

A főpolgármester kifakadt, terjedelmes interjúban ecseteli, hogy szerinte kevés a pénz a fővárosi tömegközlekedésre. Még az is lehet, hogy újra indul a pozícióért.

Tarlós és Orbán között van valami, amit leginkább azzal lehet jellemezni, hogy harc. (Erről bővebben itt, itt, itt és itt olvashat.)

Az Indexnek interjút adott a városvezető, amiben többek között arról beszél, hogy előfordulhat, mégis indul 2019-ben, holott korábban azt mondta, ez az utolsó ciklusa. De állítja, ebben nem volt politikai üzenet.

A Budapest-politikával nem ért egyet azonban, ennek az utóbbi időben hangot is adott. Ezeket linkeltük fent.

Nagyon sajnálom, hogy egyesek meggyőzték a miniszterelnököt arról, hogy elég a pénz arra, amire nem elég. Egy közel kétmilliós nagyváros tömegközlekedése sok pénzbe kerül, mondta a lapnak.

Állítja, csak egy esetben képzelhető el egyezség, ha az állam átveszi az agglomerációs járatok finanszírozását. Ha nem, nincs egyezség. „Ebben nem tudok és nem is akarok engedni. Ezt egyébként beígérte a miniszterelnök.”

De azt nem tudja eldönteni, mikorra várható a megállapodás.

Az agglomerációs területeknek is üzent Tarlós, azt, hogy ne a fővárosra haragudjanak, de az műszakilag meglátása szerint megoldható, hogy a HÉV-vonalakat úgy szervezzék át, hogy azok csak a városhatárokig járjanak.

Állítja, öt éve megy az adok-kapok a tömegközlekedés ügyében, de a kerületi polgármesterek, akik többsége fideszes, vele vannak.

Oszlopháború: csendben

A Simicska-Orbán összetűzés már a fővárosban is zajlik, a Mahir-oszlopok miatt, de Tarlós erről semmit sem mond.

Ha véget ér a per, akkor lehet, hogy elmondom a véleményemet. De ha már így felhozta, és úgy fogalmazott, valamilyen adut nem játszottam ki, én nem így játszom, mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik