Budapest, 2015. május 27.
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a párt vezérszónoka a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslat általános vitájában felszólalásához készül az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. május 27-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Közélet

Az ítélőtábla szerint is Portik élettársával üzleteltek Rogánék

24.hu
24.hu

2016. 01. 13. 08:36

A fideszes politikus perelt egy cikk miatt, de a Népszabadság igazolta az állításait.

Másodfokon pert nyert a Népszabadság Rogán Antallal szemben. A lapot azért perelte be a fideszes politikus, mert megjelent egy cikk a nol.hu-n „Portik élettársával üzleteltek Rogánék” címmel.

Azt írják: Rogán a V. kerület polgármestere volt, amikor a Classic Immo Kft. 30 százalék kedvezménnyel, 52 millióért vehetett meg az önkormányzattól egy Károly körúti ingatlant. A kft. tulajdonosa a szerződés aláírásakor a Komondor Holding Zrt. volt, amelynek részvényese Pápa Marianne és két gyermeke. A nő a sajtóban Portik Tamás élettársaként híresült el.

Erre egy nyilatkozatában Dr. Kocsis Máté, a VIII. kerület fideszes polgármestere is utalt, amikor azt állította, hogy a Komondor Holding Zrt. által üzemeltetett józsefvárosi piac Portik érdekeltsége. Dr. Kocsis Máté később viszont egy írásos nyilatkozatot bocsátott Rogán rendelkezésére, melyben azt írta: „hallomásból szerzett értesülés” alapján mondta, hogy Portik és Pápa Marianne között élettársi viszony van.

Az ítélőtábla ugyanakkor kimondta, hogy a Portik és Pápa Marianne közti szoros viszonyt a Népszabadság megfelelően igazolta, így az nem minősül valótlan tényállításnak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CAIRO, EGYPT - July 28: The Pyramids of Giza at dusk on July 28, 2015 in  Cairo,  Egypt. Giza pyramid complex bordering what is now El Giza, Egypt. It is the oldest of the Seven Wonders of the Ancient World, and the only one to remain largely intact. The pyramids are lit as part of the evening sound and light show. (Photo by David Degner/Getty Images).
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.