Közélet

Áder János elítélte az isztambuli robbantást

Áder János köztársasági elnök a keddi isztambuli robbanás kapcsán részvéttáviratot küldött a török államfőnek, amelyben elítélte a terrorizmus minden formáját.

“Megdöbbenéssel és nagy szomorúsággal értesültem arról, hogy ismét terrortámadás dúlta fel Törökország békéjét: Isztambul belvárosában tíz ártatlan polgári személy vesztette életét, és sokan megsebesültek” – írta kondoleáló táviratában a magyar államfő, aki a magyar nép és a maga nevében őszinte részvétét nyilvánította az elhunytak hozzátartozóinak és a merénylet sebesültjeinek mielőbbi teljes felgyógyulást kívánt.

Áder János levelében kitért arra is, hogy Magyarország következetesen elutasítja és elítéli a terrorizmus minden formáját és megjelenését. “Közösen vallott értékeink védelmében szövetségeseinkkel együtt mindent megteszünk az esztelen és embertelen terror megfékezéséért. Hisszük, hogy határozott fellépéssel végül le fogjuk győzni a megfélemlítés és a gyűlölet hirdetőit” – áll a Recep Tayyip Erdogan török államfőnek írt táviratban.

Kedden délelőtt nagyerejű robbanás rázta meg Isztambul egyik központi terét, a detonációban a török nagyváros kormányzósága szerint legalább tízen életüket vesztették életüket, tizenöten pedig megsebesültek. Recep Tayyip Erdogan török államfő egy ankarai rendezvényen terrorcselekménynek nevezte és határozottan elítélte a robbantást, illetve közölte azt is, hogy a merényletet egy szíriai származású öngyilkos merénylő követte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik