Közélet

Thürmer harcba száll Salgótarján polgármesteri székéért

A Magyar Munkáspárt elnöke önálló jelöltjeként indul a február 28-i polgármester-választáson.

Salgótarjánban szívesen emlékeznek vissza a rendszerváltás előtti időkre, amikor a nemzeti ipar jelentős része innen származott

– mondta Thürmer Gyula pártelnök salgótarjáni sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy az elmúlt időszakban erről közvélemény-kutatást is végeztek a városban.

A Magyar Munkáspárt azért döntött személye mellett, mert országos jelentőségű kérdésnek tartják, hogy ki irányíthatja a megyei jogú várost.

A Magyar Munkáspárt 1990 után több cikluson keresztül is részt vett Salgótarján irányításában, szerinte a mai gondok egy része is ebből az időszakból származik.

Friss erőre van szükség Salgótarjánban, hiszen az intézményeket elvitték, az ipar leépült, fiatalok nélkül maradt a város és a megye is. Azt szeretnénk, ha Salgótarján sorsáról nem párt- és érdekcsoportok döntenének, hanem a helyiek

– fogalmazott Thürmer Gyula.

Megválasztása esetén népi dolgozói fórumot hozna létre és a helyiek megkérdezése nélkül nem döntene a fontos kérdésekben. A fejlesztési elképzelések közül a munkahelyteremtést nevezte a legfontosabbnak, valamint a felsőfokú képzés újraindítását.

Az időközi polgármester-választást azért kellett kiírni, mert Dóra Ottó, Salgótarján 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere 2015. november 29-én elhunyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik