Közélet

Bakondi György átaludta a rendszerváltást

A karhatalom segítségét is kérheti a Fővárosi Önkormányzat a Mahir hirdetőoszlopainak elszállításához, ha ezt megteszi, a rendőrség megadja a támogatást, közölte Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó az MTI-vel vasárnap.

Bakondi akár választhatott volna – az amúgy jogilag pontos – karhatalomnál szerencsésebb történelmi konnotációjú kifejezést is, de az is lehet, hogy elszaladt mellette az elmúlt 27 év.

Egyébként azért beszélt az MTI-vel, mert a hétvégén, összhangban a közgyűlés döntésével, megkezdődött a Mahir hirdetőoszlopainak elszállítása. A cég válaszul úgy döntött, hogy biztonsági őröket állíttat az oszlopokhoz.

A miniszterelnöki főtanácsadó szerint a Mahir és a főváros között polgári jogi vita van, amelybe a kormány nem avatkozik bele, ugyanakkor a jogszerű, a rendőrség által is biztosított munkálatok akadályozása már belbiztonsági kérdés.

Ha egy biztonsági cég jogellenesen jár el a rendőrséggel szemben, akkor erre válaszul bevonhatják a vállalat összes engedélyét – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik