MÁV, vasút, vonatközlekedés, sínek (vasút, vonat, sín, )
Közélet

MÁV: a felső vezetékeket kijavították, de a vasutasok kiakadtak felső vezetőiken

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 01. 01. 14:07

A szolnoki, a miskolci és a záhonyi vasútvonalon kijavították a késéseket okozó hibákat, de a vasutasok kiakadtak a milliós béremeléseken.

A szolnoki, a miskolci és a záhonyi vonalon sikerült kijavítani a műszaki hibákat, amelyek miatt korábban több helyen is késtek a vonatok. A Mávinform szerint Kőbánya felsőn helyreállították a megrongálódott felsővezetéket. A Budapest-Keleti-Kőbánya felső és Rákos közötti vonalszakaszon ismét mindkét vágányon közlekednek a vonatok.

Hajdúszoboszló és Kaba között is megjavították a leszakadt vezetéket. A Kisújszállás-Fegyvernek-Örményes, valamint a Püspökladány-Karcag közötti vonalszakaszon a sorompókat javították meg, így a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, a Budapest-Hatvan-Miskolc, s a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon ismét menetrend szerint közlekednek a vonatok.

Közben az MNO ugyanakkor arról ír, hogy kiverte a biztosítékot a vasutasoknál az állami cégvezetők, így a MÁV menedzsmentjének milliós béremelési híre. Többen felmondásukat fontolgatják. A Vasutasok Szakszervezete (VSZ) hónapok óta kongatja a vészharangot, hogy egyre kritikusabb a helyzet a MÁV-nál, a dolgozók agyonhajszoltak, ráadásul alacsonyak a bérek. A vállalatvezetés 2016. évi béremelési ajánlata jelenleg csupán 0,5 százalék.

A szakszervezet követeli, hogy a tulajdonos és a MÁV vezetése tegyen végre komoly lépéseket. A vezetői bérek milliós arányú emelése után a szakszervezet vezetése elvárja, hogy a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium is lássa be végre, hogy a dolgozói bérek a nemzetgazdasági átlagtól messze lemaradtak. A VSZ felszólítja a döntéshozókat, hogy adjanak engedélyt a MÁV vállalatcsoport dolgozóinak megfelelő mértékű béremelésére.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.