AppleMark
Közélet

“De én Lázár János vagyok!” “Én pedig Ica néni, és a kastély zárva van.”

24.hu
24.hu

2015. 12. 29. 09:46

Lázár János rátalálhatott eddigi legkitartóbb ellenfelére, Ica nénire. A Népszabadság szerint a következő párbeszéd játszódott le Lázár János szuperminiszter és Ica néni, a tiszadobi Andrássy-kastély őre között:

– Jó napot kívánok, Lázár János vagyok, szeretnék bemenni a kastélyba.
– Jó napot! Sajnos nem mehet be, zárva vagyunk.
– De én Lázár János vagyok.
– Én pedig Ica néni. És a kastély zárva van, ki van írva, hogy nem látogatható.
– Nem ismer meg?
– Nem.
– Hát akkor viszontlátásra.
– Viszontlátásra, fiatalember.

Persze a lap szerint sem biztos, hogy szóról szóra így zajlott a párbeszéd, de a helyiek így mesélik, hogy akadt fenn egy váratlan látogatáson Lázár János a kastély kerítésén, miután a helyi gyermekvédelmi központnál dolgozó kapuőr nem engedte be.

A felújított kastély megnyitását eredetileg 2012-re ígérték, majd 2014-re, de azt sem sikerült tartani. A kastély és a kapcsolódó területek felújítása még a Bajnai-kormány idején nyert el állami és európai uniós támogatást a régió kiemelt turisztikai fejlesztéseként. A 2,2 milliárdos projekthez a megyei önkormányzat fideszes vezetése csaknem félmilliárd forint önerőt adott, írja a lap.

A felújítás miatt a gyermekotthont elköltöztették a kastélyból, őrnek pedig megtették Ica nénit. A palota csak néhány hete nyitott meg, és a helyiek szerint ez a kapunál felsült Lázár Jánosnak köszönhető. Tukacs István MSZP-s képviselő parlamenti kérdésére Lázár elmondta, hogy az ő kezdeményezésére vette át az épület üzemeltetését a kormány örökségvédelmi hivatala, a Forster Gyula Központ. Lázár szerintük azzal fenyegetett, hogy ha nem nyit meg a kastély, a Központ vezetője elveszti az állását.

Az épület amúgy az EMMI felügyelete alatt volt, ők bizonyos engedélyek hiányára fogták, miért nem nyitják meg. A hivatal a napokban korabeli bútorokat szállíttatott át a kastélyba az Iparművészeti Múzeumból, mert Andrássy korából csak három darab maradt. De a kaputól a kastélyig vezető utat viharvert melléképületek szegélyezik.

Amúgy a lap megkereste Ica nénit, akinek a férje azt mondta, ő nem hős, hanem tényleg nem ismerte fel Lázár Jánost. Nincs tévéje, takarékoskodik.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.