Közélet

A legfőbb ügyész nem árulja el, indult-e rokona közbeszerzéseken

Polt-Peter(430x286).jpg (Array)
Polt-Peter(430x286).jpg (Array)

Miután a Fidesz nemrég egy nap alatt módosította a közbeszerzési törvényt úgy, hogy azokon az állami vezetők hozzátartozói is elindulhassanak, ráadásul visszamenőleges hatállyal, november 1-jétől.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke levélben kérdezte meg a főbb állami vezetőket, van-e olyan hozzátartozójuk, akinek a cége részt vett valamilyen közbeszerzésben, írja az Index.

A politikus nem parlamenti képviselő, tehát senkinek nem kötelező válaszolnia neki. Levelet kapott többek között Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Kövér László vagy épp Lenkovics Barnabás, az Alkotmánybíróság elnöke, Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, de ők nem is válaszoltak.

Szijjártó miniszter válaszolt, nincs tudomása arról, hogy egy hozzátartozója indult volna közbeszerzésen. Gulyás Gergely, a parlament alelnöke azt írta vissza, a válasza: nem. Szintén nemmel válaszolt a jobbikos Sneider Tamás.

Polt Péter legfőbb ügyész is válaszolt, ám semmi konkrétat nem árult el, szerinte ezek nem közérdekű adatok, a „megkeresésében kért adatok személyes adatoknak minősülnek, amelyek vonatkozásában a törvény az adatszolgáltatást kizárja, illetőleg külön feltételhez köti.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik