Közélet

Az élet kárpótolta Hunvaldot, 4-est kapott büntetőjogból

hunvald(960x640)(1).jpg (hunvald)
hunvald(960x640)(1).jpg (hunvald)
Az egykori VII. kerületi polgármester tavaly iratkozott be az egyetemre.

Azért a jog és a szerencse néha kárpótol. Mai Büntetőjog vizsga négyes :))) – vette észre az MSZP egykori, VII. kerületi polgármesterének szombat éjjeli bejegyzését a Facebookon az Index.

Mint arról korábban beszámoltunk:

Összegezve: H. György II. rendű elítélt a rá kiszabott összesen mintegy 3 év 6 hónap börtönbüntetésből eddig mintegy 2 év 6 hónapot töltött előzetes fogvatartásban, vagyis még mintegy egy év börtönbüntetés letöltésére kell börtönbe vonulnia, amelyből – mivel a feltételes szabadon bocsátás kedvezményéből nincs kizárva – korábban szabadulhat.

– indokolta a Szegedi Ítélőtábla büntetőtanácsa keddi ítéletét.

A volt MSZP-s polgármester korábban a strasbourgi bírósághoz fordult éppen az előzetese miatt. Az Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, hogy a vele szemben megfogalmazott gyanú súlyossága megfelelő indok volt a vizsgálati fogsághoz, ám azt nem igazolja, hogy 31 hónapig rács mögé került. A bíróság szerint a magyar hatóságok megsértették ahhoz fűződő jogát, hogy ésszerű időn belül lefolytassák ellene az eljárást, vagy amíg ez tart, visszanyerhesse szabadságát. Hunvald György keresetében összesen több mint 32 millió forint kártérítést követelt, ám a bíróság ennek csak töredékét ítélte meg.

Hunvald az Indexnek azt mondta, hogy most már ő is ért hozzá, így tudja, hogy mekkorát tévedett a szegedi bíróság, mert rosszul számolták ki, hogy a letöltött előzeteséből mennyit kell beszámítani. Szerinte nem kell bevonulnia, mert letöltötte a ítéletekben kiszabott időt.

Hunvald ügyvédje, Sebes Péter is másképp látja a dolgot, és szerinte az ügy ennél bonyolultabb. Sebes szerint Hunvald cselekményeit egyetlen ítéletben kellett volna elbírálni. Miután különféle okok miatt nem ez történt – például azért, mert eleve több bíróságon folyt a volt polgármester ellen eljárás –, most a két ítéletet szerinte összbüntetésbe kell foglalni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik