Közélet

A Jobbik kiáll a kommunisták véleménynyilvánítási szabadsága mellett is

24.hu
24.hu

2015. 12. 20. 15:10

A véleményszabadság pártfüggetlen - írta közleményében az ellenzéki párt.

A Jobbik üdvözli és részben saját sikerének is tekinti, hogy az ügyészség kihátrált a siófoki Facebook-ügyként elhíresült büntető eljárásból, és a vád bizonyításának terhét visszaadta Balázs Árpád fideszes ex-polgármester, feljelentő részére – közölte az ellenzéki párt. Örülünk, hogy a széles körű nyilvánosságot és felháborodást kiváltó eset vállalhatatlanná vált az ügyészség számára is – írták.

A Jobbik szerint, amennyiben Balázs Árpád úgy gondolja, hogy bűncselekményt valósított meg, aki a kétes ingatlaneladásáról szóló bejegyzést közösségi oldalán megosztotta, úgy bizonyítsa állítását tényekkel a bíróság előtt. Azt azonban visszautasítjuk, hogy egy magánvádas ügyben az ügyészség indokolatlanul közvádlóként lépjen fel, és a nyomozó hatóság ártatlan embereket rabosítson – olvasható a párt közleményében.

A feljelentettek egy részének pártállásával kapcsolatban megjegyezzük, hogy

számunkra a véleménynyilvánítás szabadsága mindenkit egyformán megillet, így hasonló esetekben a jövőben is határozottan fel fogunk lépni az érintettek pártszimpátiájától függetlenül.

A Jobbik véget kíván vetni annak az elmúlt évtizedekben, a XX. század pártjai által meghonosított rendszernek, mely a társadalom megosztásával első- és másodrendű állampolgárokat különböztetett meg az alapján, hogy mennyire lojálisak az aktuális hatalomhoz. Számunkra a megkülönböztetés alapja kizárólag a tisztesség és a tisztességtelenség közti határvonal lehet. Utóbbi ellen minden eszközzel fellépünk most és a jövőben egyaránt.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.