Közélet

16 orvos mondana fel a veszprémi kórházban a nagyhatalmú főorvosnő miatt

orvosi köpeny (Array)
orvosi köpeny (Array)

Megbénulhat a veszprémi Cholnoky Ferenc Kórház működése, miután a belgyógyászati centrum osztályvezető főorvosa és 15 orvosa bejelentette a kórház vezetőjének, hogy kollektíven és egy időben felmondanak, ha a menedzsment továbbra is falaz az intézmény egyik befolyásos főorvosnőjének – írta meg az Index. A portál információi szerint az osztályon dolgozó orvosok október elején küldtek levelet Rácz Jenő főigazgatónak. A levél szerint a fiatalabb orvosoknak szakmailag megalázva, szorongásokkal küzdve kell évek, hónapok óta végezni a munkájukat, a tartós stressz miatt több érintett táppénzre kényszerült. Több orvos és ápoló is végleg otthagyta a kórházat a pszichés terhelés miatt.

A stressz forrása a cikk szerint a kórház menedzsmentjével jó kapcsolatot ápoló, ezért az intézményben kivételes hatalommal bíró doktornő stílusa, orvoshoz méltatlan viselkedése. A levél szerint Németh főorvosnő gyakran minősíthetetlen stílusban kommunikál kollégáival, a betegekkel, de még a hozzátartozókkal is. Néhányakkal azért emberibb hangnemet üt meg, ők azok, akik a doktornő magánpaxisával üzleti kapcsolatban állnak. A levélre hivatalos válasz egyelőre nem érkezett, de a portállal a főigazgató közölte, hogy a maga részéről lezárta az ügyet, a doktornő marad.

Megrángatott, porig alázott doktornő

A portál úgy tudja, a pohár egy szeptember 2-ai incidenst követően telt be az orvosoknél. A főorvosnő egy adminisztrációs nézeteltérés miatt üvöltött az osztály egy fiatal doktornőjével, másnap pedig betegek és hozzátartozók jelenlétében, durva megjegyzések közepette karjánál fogva kihajította őt az adminisztáció irodájából. A portál megkérdezte a főigazgatót az esetről, Rácz Jenő szerint a szeptember 3-ai esetet egyesek megpróbálják verekedésként aposztrofálni, azonban mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, így Németh doktornő az intézményben maradhat. Állítása szerint a doktornőt a konfliktus miatt áthelyezik a sürgősségi osztályra, az Index azonban úgy értesült, hogy tevékenységét továbbra is a belgyógyászati osztályon folytatja, mindennapi kapcsolatban állva az őt feljelentő orvosokkal.

A portál egy érdekes összefüggésre is figyelmes lett: Németh Ilona főorvosnő a Balatonalmádi Egészségház ügyvezető igazgatója, egyben a 100 milliós uniós támogatásból létrehozott egészségfejlesztési iroda vezetője. Balatonalmádi a kapcsolódási pont a veszprémi kórház orvosigazgatójával, Dávid Gyulával, aki a város önkormányzatának fideszes képviselője és éppen ő vezeti a város egészségügyi bizottságát is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik