Közélet

Kíváncsiskodott, kizárták a közadatigénylőt a szegedi városházáról

Botka László (botka lászló, szeged, szeged, )
Botka László (botka lászló, szeged, szeged, )

Nem engedték be a szegedi városházára pénteken Szabó Bálintot, az adósságkezeléssel foglalkozó Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjét, aki közérdekű adatigénylés keretében azoknak a névsorát szerette volna megkapni Kalmár Gábortól, Botka László polgármesteri kabinetjének vezetőjétől, akik 2008 és 2012 között ingyenes parkolóbérletet kaptak – írja a nol.hu.

A cikk emlékeztet: Botka László 2002-es hivatalba lépése után eltörölte elődje, a fideszes Bartha László intézkedését, miszerint szigorúan számon kell tartani, ki lép be a városházára. Most újra közölni kell a portással milyen ügyben járunk, kihez jöttünk. Szabó Bálint a helyszínen a sajtó képviselőinek azt mondta: tudomása szerint 316 név van a listán, ezzel négy év alatt maximum 95 millió forint kiesést okozhattak.

Ahogyan arról csütörtökön a 24.hu is beszámolt: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a Szegeden kiosztott parkolóbérletek ügyében nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen. Az önkormányzat közleménye szerint Szegeden két évtizede gyakorlat – a jelenleg is hatályos közgyűlési rendelettel egyezően -, hogy kedvezményes parkolási bérlettel segítik, pártállástól függetlenül, a városért dolgozó országgyűlési és önkormányzati képviselők, valamint egyes állami szervek munkáját. A rendeletben a jogosultak köre és létszáma szigorúan szabályozott, ami szűkebb, mint más városokban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik