Közélet

Fidesz: Brüsszel+Gyurcsány=Brücsány

Felháborító, hogy Gyurcsány! Na meg Brüsszel! Hogy miért is? Mert GYURCSÁNY!!!! G.Y.U.R.C.S.Á.N.Y., nem kell ide magyarázat, egyszerűen Gyurcsány!

Hatalmas elánnal nyomatja a párt híveinek a Fidesz az Altus-ügyet, amivel egy – rájuk abszolút nem veszélyes – hat százalék körüli népszerűségű pártot támadnak. A sztori egyszerű, Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezeti az Altust, ami egy tizenegy nemzetközi vállalatot magában foglaló konzorcium részeként elnyert egy EU-s megbízást.

A “Brüsszel visszaél a hatalmával – Reagálás Walter Deffaa, az Európiai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságának főigazgatója nyilatkozatára” (tényleg “Európiait” írtak) című közleményben arra válaszolnak, hogy a Transpareny International által szervezett beszélgetésen is szóba került az Altus-ügy. Ott és akkor Csepreghy Nándor a kormány nevében azt mondta, tiltott pártfinanszírozás gyanúját veti fel az ügy.

Deffaa erre azt a kijózanító választ adta, hogy az EU-s jogszabályokkal összhangban döntöttek a legolcsóbb ajánlat mellett, amit ez a konzorcium tett le az asztalra. Ráadásul az Európai Bizottság hiába kérte a Miniszterelnökséget, hogy pontosítsa a vádakat, hol és miért hibázhatott az EB, meg küldjön bizonyítékot. Ez nem történt meg, nem kaptak választ.

A Fidesz-frakció mostani közleménye szerint “felháborító, hogy Brüsszel visszaél a hatalmával és nyíltan tömi egy volt miniszterelnök, egy mai napig aktív politikai szereplő zsebét és abból a DK kasszáját.” Szerintük ez korrupciógyanús, és “felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, nyílt beleavatkozás a magyar belpolitikába, a hatalommal való gátlástalan visszaélés.”

Nincs vége ezzel, azt írják, hogy az őszödi beszédek koronázatlan királya újabb megbízást nyert el, Brüsszel pedig “gátlástalanul pénzeli Gyurcsányt”. Cserébe mindenki Ference hirdeti a brüsszeli bevándorláspolitikát, sőt ide akarja telepíteni a migránsokat. Ebben csak annyi a hiba, hogy már az EU is a határok lezárását emlegeti. De mindegy is, mert Gyurcsány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik