Közélet

Farkas Flóriánt élő adásban tagadta meg barátja, az ORÖ új elnöke

Komoly alapokon nyugvó barátság volt Farkas Flórián és köztem – erősítette meg korábbi nyilatkozatát az ATV Szabad szemmel című műsorában Hegedüs István, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke – írja az atv.hu. Hegedűst szabályosan sokkolta, amikor márciusban az Állami Számvevőszéktől megkapta az ORÖ gazdálkodásával foglalkozó anyagot, és ennek nyomán át kellett értékelnie barátságát Farkas Flóriánnal. Mint mondta, az önkormányzat Farkas Flórián nevével fémjelzett időszakában a képviselők nem kaptak betekintést az ORÖ-nél zajló folyamatokba.

Az ORÖ képviselőit első ízben Hadházy Ákos volt fideszes, jelenleg LMP-s politikusnak a roma önkormányzat autó- és bútorbeszerzéseivel foglalkozó sajtótájékoztatója sokkolta Hegedűs elmondása szerint. Tavaly ősz óta pedig folyamatosan kerültek elő a Farkas-időszakból maradt csontvázak a szervezetnél.

A korábbi barát és harcostárs Hegedűs az ATV műsorában azt mondta: Baranya megyei önkormányzati elnökként semmilyen ismerete és rálátása nem volt az ORÖ-ben zajló folyamatokra, ahogy képviselőtársainak sem. Állítása szerint a Farkas-korszakban nem tartottak több önkormányzati ülést a jogszabályban előírt évi kötelező négy alkalomnál.

Hegedüs azt is elmondta, hogy bár szerette volna megkeresni Lázár Jánost és Orbán Viktort is, hogy tájékoztassa az ORÖ körüli ügyekről, de még a felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkárig se jutott el. Az ORÖ elnökét és családját az utóbbi időben megfenyefették, azonban vannak olyan hangfelvételek a birtokában, amelyek ugyan még nem nyilvánosak, de nyilvánosságra fogja őket hozni, ha aktuális lesz.

Az ORÖ új elnöke a beszélgetésben Lázár János képviselőtársaként hibatkozott korábbi barátjára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik