Közélet

Az Együtt 140 milliót fizettetne vissza Orbán tanácsadójával

giro-szász (giró-szász andrás, )
giro-szász (giró-szász andrás, )

Az Együtt szerint Giró-Szász András vagyonnyilatkozatával kapcsolatos magyarázkodása eddig is csak vállalhatatlan és szánalmas mentegetőzés volt az ordas hazugság után. Már ezért is le kellett volna mondania. Most azonban, hogy kiderült, nemcsak a vagyonát titkolta el, de a közbeszerzésen is trükközött, végképp mennie kell! – írja vasárnapi közleményében a párt.

A 444.hu cikkét idézik, miszerint Giró-Szász Andrást 2014 novemberében nevezték ki a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkárává, ekkor megvált a Strategopolis 61 százalékos tulajdonrészétől, leadta üres vagyonnyilatkozatát, majd lemondott és ismét 70 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben. A kft még az államtitkársága idején 140 millió forintos közbeszerzést nyert, majd Giró-Szász ismét kormányzati pozícióba ült, Orbán Viktor főtanácsadója lett. Tehát nyáron ott dolgozott vezető beosztásban, ahol adták a pénzt, ősszel pedig átült abba a cégbe, amelyik kapta a pénzt. A témát korábban az RTL Klub Híradója dolgozta fel:

Az Együtt felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy váljon meg csaló tanácsadójától, és mondja föl szerződéseit, illetve azt szeretnék elérni, hogy Giró-Szász fizesse vissza a közbeszerzésen nyert 140 millió forintot, távozzon a közéletből, és

dolgozzon meg a pénzért, ahogy a magyar polgárok milliói teszik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik