Közélet

Béremeléssel, lakásprogrammal csábítanák haza a magyarokat

Az LMP szerint rövidtávon fizetésemeléssel, közép- és hosszútávon lakásprogrammal és minőségi oktatással csábítaná vissza mintegy félmillió magyart.

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt ifjúságpolitikai szakszóvivője a témában tartott sajtótájékoztatója előtt telefonon mondta el az MTI-nek, hogy a hírek szerint a külföldön dolgozó magyarok rekordnagyságú összeget, csaknem ezermilliárd forintot utaltak haza. A kormánypárti politikusokkal ellentétben az LMP úgy gondolja, ez rendkívül lesújtó adat, mert óriási veszteségről van szó.

Ez az adat két dolgot mutat: hogy sokan, mintegy félmillióan hagyták már el az országot és azt, hogy a legjobban képzett, legkreatívabb fiatalok mennek el – fogalmazott. A szakszóvivő szerint a 920 milliárd forintnak sokszorosa maradna itthon, ha ezek az emberek Magyarországon dolgoznának, és ebből az összegből jó egészségügyi és oktatási rendszert lehetne létrehozni.

Kanász-Nagy Máté szerint rövidtávon a bérek azonnali emelésével lehet csökkenteni az elvándorlást, közép- és hosszútávon pedig minőségi oktatási rendszerrel, lakástámogatási programmal lehet a helyzeten javítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik