Közélet

Polt nem mondhat részleteket a Tiborcz volt cége elleni nyomozásról

A legfőbb ügyész júniusban találkozott az Unió Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vezetőjével, akkor nem ejtettek szót az Eliosról, a magyar nyomozásról pedig nem beszélhet.

Polt Péter június 22-én találkozott az Európai Unió Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójával, ahol több mindenről szó esett, illetve átadott három zárójelentést, ami alapján az illetékes ügyészi szerv nyomozás rendelt el. A legfőbb ügyész szerint azonban ezek között nem volt az Elios Zrt. – derül ki abból a parlamenti válaszból, amit Polt Péter Varjú László, DK-s képviselőnek írt.

Varju László a hvg.hu szerint arra is rákérdezett, hogy szóba került-e az OLAF-vezérrel való találkozón Tiborcz István volt cége elleni nyomozás. Polt válaszában azt írta, hogy több állampolgári feljelentés után február 16-án kezdett nyomozni a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya egyes települések közvilágítási közbeszerzései miatt. A nyomozás érdekében erről azonban bővebb tájékoztatás nem adhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik