Közélet

Kis híján összeomlott a fővárosi hajléktalanellátás, sokba került a megmentése

hajléktalan (Array)
hajléktalan (Array)

A Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése alapján fegyelmi- és akár büntetőeljárás is indulhat a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) szabálytalan gazdálkodása miatt. Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek azt mondta: ha a tél beálltával vonnák felelősségre a hajléktalanellátó vezetőit, annak „beláthatatlan kövezkezményei” lennének. Budapest legnagyobb hajléktalanellátóját az utolsó pillanatban mentette mentette meg a Fővárosi Közgyűlés: az önkormányzati intézményhez Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes javaslatára 350 millió forintot csoportosítottak át, hogy a ne omoljon össze az ellátás.

A Főpolgármesteri Hivatal belső ellenőrzési osztálya két éven át vizsgálta a hajléktalanellátást, idén júliusban számos komoly szabálytalanságot tártak fel. A jelentés szerint az ellátószervezet a költségvetésen belül olyan fedezetlen szerződéseket kötött, amelyek finanszírozására már nem volt képes.

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője azt nehezményezi, hogy bár „nyár óta tudják mi történt, azóta késik a felelősségre vonás.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik