Közélet

Kipenderíti 129 munkatársát az MTVA, de azért új stúdiót épít

mtva magyar televízió (Array)
mtva magyar televízió (Array)

A Népszabadság információi szerint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) még karácsony előtt el akarja indítani a csoportos létszámleépítést, amelyet múlt héten jelentett be a fővárosi munkaügyi központnak. Úgy tudják, hogy a csoportos leépítés részeként elküldik a reklámértékesítéssel foglalkozó munkatársak és a műszaki gárda egy részét. 9 vezető, 92 ügyintéző, 22 ügyviteli alkalmazott és 6 fizikai foglalkozású dolgozó értesülhet elbocsátásáról még idén.

A lap úgy tudja, hogy az MTVA újabb kiszervezésekre készül, a műszaki munkatársak egy része várhatóan az Antenna Hungáriához kerül, a reklámértékesítők pedig az Artmediánál folytathatják. A közmédiában 2200-an dolgoznak, ez lesz az ötödik nagy leépítés.

Értesüléseik szerint az MTVA idén közel 10 milliárdot költött az M1 és az M4 beindítására, és mivel a közmédia február óta nem fizeti a hiteleit, 8-9 milliárd plusz maradt a kasszában. Vaszily Miklós a szakszervezetekkel történt egyik egyeztetésén azt mondta: az alap 2016-os gazdálkodásában meghatározó lesz, hogy egész évben működik az M1 és az M4 Sport, jövőre futball-Európa-bajnokság és olimpia lesz, amelyre új stúdiót kell építeni.

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik