Közélet

Kaliforniai lövöldözés: közzétették a szitává lőtt gyilkos képét

A fotón látható, ahogy a gyilkos pár férfi tagja az aszfalton fekszik egy vértócsa mellett. A TMZ által közzétett erősen felkavaró képen (csak erős idegzetűek kattintsanak) látható Syed Farook a halálos lövés után.

Érdekes módon a kezét még a halála után is hátrabilincselték, és ugyanolyan fekete ruhában látható, amilyennek a szemtanúk leírták párja, Tashfeen Malik öltözetét. A fotón a pisztolytáska és a golyóálló mellény is látható.

Mint azt délután megírtuk Syed Farook társa, a San Bernardinóban lövöldöző női gyanúsított egy Iszlám Államot támogató Facebook-csoporthoz posztolta az Abu Bakr al-Bagdadinak tett hűségesküjét.

Egy a New York Times-nak nyilatkozó amerikai tisztviselő a támadókról elmondta, szerinte a pár inkább önmaguk radikalizálódtak, és a terrorista csoport inkább csak inspirálta őket, mintsem utasítást adtak volna a lövöldözésre.

Az utóbbi hónapban az FBI olyan személyekre koncentrál, akik az Iszlám Állam tettein felbuzdulva maguk is terrorcselekményekre szánhatják el magukat. Még a párizsi terrortámadás előtt istöbb mint harminc olyan személyről tudtak, akik a terrorszervezet nevében erőszakos cselekedeteket hajthatnak végre.

A 27 éves Malik és férje, a 28 éves Syed Rizwan Farook a vád szerint szerdán 14 embert megölt és többeket megsebesített a San Bernardino megyei egészségügyi dolgozók munkahelyi bankettjén, majd életét vesztette a rendőrökkel vívott tűzharcban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik