Közélet

Ordasat kamuzott a kormány a menekültellenes videójában

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 12. 03. 15:58

A Helsinki Bizottság azt állítja, félnótásnak nézi az országot a kormány a legújabb videójában, nem igaz, hogy 160 ezer menekültet telepítenének Magyarországra.

Először nézzék meg a kormány videóját.

A kormány nemet mond a kötelező betelepítési kvótára A kormány tájékoztató kampányt indít a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban. A cél az, hogy felhívjuk a figyelmet a kötelező betelepítés veszélyeire. A kormány álláspontja szerint a kvóta növeli a terrorveszélyt, és veszélyezteti kultúránkat.A magyaroknak joga van eldönteni, hogy kit fogadnak be és kivel szeretnének együtt élni.

Szerző: Magyarország Kormánya, 2015. december 3.

 

Most pedig olvassák el, mit ír a Helsinki Bizottság:

„1) Nincsen ilyen kvóta. Az Unió dokumentumai az eljárás lefolytatására hivatott ország kijelöléséről szólnak (és a menekültek védelméről, amíg arra szüksége van).

2) Szó nincsen arról, hogy Magyarországra 160 ezer menedékkérőt telepítenének. Ez a szám a teljes Unióra vonatkozik, és öt év alatt (!) – figyelembe véve teherbíró képességüket – ennyi embert osztanának szét a tagállamok között az Olaszországba és Görögországra érkezők közül.

3) Az Unió módosított, szeptember végi javaslata alapján senkit nem kellett volna átvennünk, hanem tőlünk vettek volna át 54 ezer menekülőt. A kormány más utat választott. Mindenkit átpumpált Nyugatra, majd lezárta a déli határt. Ma néhány száz menedékkérő van csak itt, sokan közülük őrizetben. Menedékjogi védelemre szinte senkinek nincsen már esélye.

4) Magyarországra a tervek szerint első lépésben 1294 (kétezernél kevesebb) ember jönne, akik után fejenként 6000 eurót, azaz 1 872 000 forintot kapnánk. Ez 300 ezer forinttal több, mint amekkora éves ellátási költséggel számol a kormány. A menekültek ellátása tehát nem terhelné agyon a magyar költségvetést, akármit is sugall a kormány a minimálbéres összehasonlítással. A minimálbér pedig nyilvánvalóan nem kerülne veszélybe a menekülőktől. A kormány összesen 2 milliárd 422 millió forint támogatást hajít el azzal, hogy több száz milliós költséggel ma a luxembourgi Európai Bírósághoz fordult.

5) A kormány szándékosan zagyvál össze mindent, hogy félelmet keltsen, és elterelje a figyelmet saját viselt dolgairól.”

Kép: Kaufmann Balázs, 24.hu

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.