Lázár János sajtótájékoztatója
Közélet

Lázár: a párizsi terrortámadás szervezője a Keletinél toborzott csapatot

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 12. 03. 14:22

A párizsi terrortámadás főszervezője egy csapattal távozott Magyarországról, akik nem voltak hajlandóak regisztrálni - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szövetségest keresnek a rezsiharcban, a sámándobot pedig Karcag kapja.
A párizsi terrortámadás főszervezője egy csapattal távozott Magyarországról, akik nem voltak hajlandóak regisztrálni - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szövetségest keresnek a rezsiharcban, a sámándobot pedig Karcag kapja.

A miniszter  megerősítette azt azt az információt, hogy a párizsi terrortámadás egyik főszervezője valóban járt Budapesten. Mint elmondta titkosszolgálati információk szerint a Keleti pályaudvaron is járt, ahol csapatot toborzott, és velük távozott az országból.Lázár János a Kormányinfo című sajtótájékoztatón felvetette a kérdést, hogy vajon véletlenül tagadták meg a Magyarországon átutazó bevándorlók a regisztrációt, és így haladt át a területünkön 230 ezer menedékkérő.

Mint kifejtette a Keletinél 4000 fiatal tagadta meg a regisztrációt, amely szerinte nem független attól, hogy a fő szervezővel együtt hagyták el ők az országot.

Lázár kérdésre válaszolva elmondta, hogy utólag rakhatták össze a képet a nyugati titkosszolgálatok, hiszen utólag érkezett az információ a magyar hatóságoknak.

A belga RTL televízió internetes oldalán szerdán azt írta, hogy Magyarországon találkozhatott Salah Abdeslam, a múlt havi párizsi terrortámadások egyik szervezője és résztvevője két, Szíriából visszatérő férfival, akik öngyilkos merénylőként később felrobbantották magukat a merényletsorozatban.

Az energetikai kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban a kormány arról döntött, hogy újabb tárgyalási kört kezdeményez az Európai Bizottsággal. Szerinte az unió támadja az olcsó lakossági áramot, gázt, amelyhez az egyik eszköz a kötelezettségszegési eljárás.

Az intézkedéssel szemben Magyarország szövetségeseket keres az uniós országok közt, hiszen tíz ország ellen is zajlik még ilyen eljárás.Lázár szerint a kormány arról is tárgyalt, hogy megszerezzék a milánói pavilont, mint mondta ez egy magyarosan kalandos történet,

olasz barátaink ugyanis túszul ejtették a pavilont.

Ha viszont visszakapjuk, akkor az öt jelentkező település közül Karcag kapja meg a sámándobot.

Év végig mintegy 200 milliárd forint állami agrártámogatási előleget fizetnek ki a gazdálkodóknak. December elejéig több mint 150 milliárd forinthoz agrártámogatáshoz jut 105 ezer magyar gazdálkodó és év végéig csaknem 200 milliárd forintot szeretne kifizetni a vidékfejlesztési hivatal.

Simicska Lajos állami földbérlete miatti jogi lépésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a vállalkozó ügyvédeinek fenyegetése napi szinten érkeznek, de felkészültek erre, és megvédik a kisbirtokokat.

A kormány összeállította tavaszi törvényalkotási programot. A kormány azt fogja javasolni az Országgyűlésnek, hogy a többi között vitassa meg az új közigazgatási eljárási rendről, az új közigazgatási bíráskodásról, kincstári jogügyi igazgatóságról szóló javaslatokat – ismertette Lázár János, aki elmondta, kezdeményezni fogják az új polgári törvénykönyv felülvizsgálatát is.

A miniszter arról a 20 éves tervről is beszélt, amely szerint az államfő a jövőben majd a Várpalotába költözne, a helyére a Sándor Palotába a miniszterelnök, míg a kormány a várba. Mint mondta, azonban erre nem ebben a kormányzati ciklusban kerül sor.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor and CDU party leader Angela Merkel (C) addresses supporters after exit poll results were broadcasted on public television at an election night event at the party's headquarters in Berlin during the general election on September 24, 2017.
Germany voted in a general election expected to hand Chancellor Angela Merkel a fourth term, while the hard-right Alternative for Germany (AfD) party is predicted to win its first seats in the national parliament. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.