Közélet

Jobbik: elsunnyogott 400 milliót a dunakeszi alapítvány

Szerette volna az ellenzéki párt megismerni a sok pénzt kezelő alapítvány beszámolóit, de se az alapítvány, se a város nem akarta ezt kiadni. Az ügyben már az ügyészség is nyomoz, a Jobbik pedig miniszterért kiált.

A Jobbik a Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítvány elszámolására kíváncsi. Varga Zoltán Péter, a párt helyi képviselője szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szervezet 1,7 milliárd forintot kezelt, beszámolóit azonban nem lehet megismerni. Közérdekű adatigénylést nyújtottak be, de ismeretlen címzettre hivatkozva visszakapták levelüket, az önkormányzat pedig nem adott érdemi tájékoztatást.

Utóbbi miatt a Jobbik közérdekű adattal visszaélés miatt feljelentést tett, az ügyészség pedig elrendelte a nyomozást – mondta a képviselő. Szóvá tette, hogy a közalapítvány a bíróság felé sem tett eleget beszámolási kötelezettségének, adószámát pedig felfüggesztették.

Hegedűs Lorántné, a párt országgyűlési képviselője elmondta: a közalapítványon keresztül 400 millió forint tűnt el útépítési beruházásokon keresztül amiatt, hogy az adótörvényt kijátszva visszaigényelte az áfát, majd azzal nem számolt el az önkormányzat felé. Arra kérte Tállai Andrást, az adóügyekért felelős államtitkárt, hogy tárja fel az ügyet – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik