Közélet

Hülyeséget beszélt, bocsánatot kért a szentgotthárdi polgármester

Azt próbálta megfejteni, ki áll a párizsi merényletek mögött. Izrael nem jött be.

Annyit tőlem mindenki fogadjon el, hogy az, ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök, és én itt kimondom, aminek a hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat, a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni

ezt mondta Huszár Gábor, Szentgotthárd fideszes polgármestere az önkormányzat bizottsági ülésén. Lett némi botrány, az ellenzék Huszár távozását követelte, Izrael nagykövetsége sem volt elragadtatva, Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető pedig közölte, hogy a városvezető magánemberként adta elő összeesküvés-elméletét a bizottsági ülésen.

Hétfőn délután Huszár Gábor a város honlapján közleményt adott ki, melyben „nem a nyilvánosságnak szánt, a vita hevében szerencsétlenül megfogalmazott, kellőképpen át nem gondolt” mondata miatt elnézést kért. „A legtávolabb állt és áll tőlem, hogy bárkit, különösen a zsidó vallású embereket megbántsam. Ezúton szeretnék bocsánatot kérni mindazoktól, akiket a feltételes módban elhangzottakkal megsértettem. A történteket végtelenül sajnálom” – írta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik