Közélet

Egy fillért sem fizetett, mégis visszavette 600 milliós cégét Orbán főtanácsadója

giró-szász-andrás (ingyenes, )
giró-szász-andrás (ingyenes, )

Bruttó 600 millió forintért vásárolta vissza Giró-Szász András saját korábbi vállalkozása, a Strategopolis Stratégiai Tanácsadó Kft. többségi tulajdonrészét. Orbán Viktor jelenlegi főtanácsadójának azonban egy petákot sem kellett fizetnie a sikeres vállalkozásért – számol be az Index. A portál cikke szerint a cég árát egyszerűen leírták abból a tartozásból, amivel az üzlettársak tartoztak Giró-Szásznak tavaly november óta, amikor éppen Giró-Szász adta el nekik a céget.

Orbán főtanácsadója 2014-ben államtitkári kinevezése előtt szállt ki a Strategopolisból. A ki nem fizetett tartozás és az osztalék kerek 750 milliós kintlevőségként került bele az akkori – az államtitkári kinevezés után kiállított – vagyonnyilatkozatában. A cikk szerint a most novemberben, a lemondása alkalmából leadott nyilatkozat a 280 milliós megtakarítások mellett még mindig 700 milliós követelést mutatott.

Giró-Szásznak a Strategopolis visszavásárlása ellenére is maradt még kintlevősége – írja az Index. Októberben eladta az V. kerületi ingatlanbotrányok miatt kellemetlenné vált Safe Port Project Kft.-t, a  kisebbségi tulajdonrészéért járó összeget azonban még itt sem egyenlítették ki teljesen.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik