Közélet

Babakocsiba tett sírral kampányolnak a fogamzásgátlás ellen az egri katolikusok

Szerintük a fogamzásgátló használata hűtlenséghez vezet. A plébános szerint az installáció az egyház tanításait tükrözi.

Megdöbbentő installációval kampányolnak a fogamzásgátlás ellen az egri minorita templomban – a Facebookon megjelent fotók tanúsága szerint egy kokárdával feldíszített babakocsiban egy sír található, felette pedig olyan feliratok, mint hogy

a fogamzásgátló széles körű használata házastársi hűtlenséghez és az erkölcsi nevelés általános fellazulásához vezet.

Családtervezési tanácsok…

Posted by Pesti cetli on Wednesday, 25 November 2015

 

A plébános az Origonak elmondta: az installáció már akkor is ott volt, amikor átvették a templom üzemeltetését a minorita rendtől. Szerinte ez csak a katolikus egyház tanításait tükrözi. A plakátokon a hívőknek a Humanae Vitae enciklika tanulmányozását ajánlják, amelyet VI. Pál pápa adott ki 1968-ban. Eszerint a születésszabályozás egyetlen megengedett lehetősége a természetes módszer, azaz, hogy a házastársak a terméketlen időszakra korlátozzák a nemi érintkezést. Más módszerek – így az óvszer vagy a hormonkészítmények használata – erkölcstelennek minősül.

A Humanae Vitae-t Ferenc pápa is védelmébe vette, de kiállt amellett is, hogy a katolikusoknak a felelősségteljes gyermekvállalásra kell hagyatkozniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik