Közélet

Mészáros Lőrinc most Szilvásváradon épít lovasközpontot hatmilliárdért

Stadion is lesz benne.

Versenytárs nélkül indult a felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint konzorciumi társa, az egri Euro Campus Kft. a szilvásváradi lovasközpont kialakítására kiírt közbeszerzésen. A szerződés előzetesen becsült értéke 4,65 milliárd forint volt, de a megbízást ennél jóval többért, nettó 6,2 milliárd forintért végzik el Mészáros Lőrincék – derül ki a Napi.hu cikkéből.

A szilvásváradi Állami Ménesgazdaság fejlesztését a központi költségvetésből finanszírozzák. A meghívásos közbeszerzést még tavaly december 27-én írták ki. A fejlesztés keretében új, fedett lovardát kell építeni, lovaspályákkal, lelátóval, boxokkal, gazdasági épületekkel és kiszolgáló helyiségekkel. Parkolót, közműveket, utakat kell kialakítani, környezetrendezést végezni, a harmadik ütemben pedig egy stadiont is fel kell húzni, benne lovas verseny- és gyakorlópályákkal, zsűritoronnyal, öltözőkkel.

A gazdasági portál emlékeztet, hogy az elmúlt években bámulatos gyorsasággal gyarapodott a Mészáros Lőrinc és felesége tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Kft. – négy év alatt több mint tízszeresére növelte bevételét, 2014-ben már nettó 9,83 milliárd forintos forgalmat és 1,84 milliárdos adózott eredményt könyveltek el. Ebből 1,8 milliárdot osztalékként kifizettek a tulajdonosoknak.

A konzorciumban részt vevő egri Euro Campus Kft. idén júniusban került a Kovács Imre és Forró Zoltán tulajdonában lévő FK Invest Kft-hez. Ennek a cégnek is jól megy: négy év alatt közel ötszörösére, 2014-ben 1,5 milliárd forintra növelte nettó árbevételét

Ajánlott videó

Olvasói sztorik