Közélet

Orbán kötélbarátja, Garancsi István építhet stadiont az orosz foci vb-re

A miniszterelnök még februárban, Putyin látogatása után jelentette be, hogy magyar cég építheti az egyik létesítményt a világbajnokságra.

A Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. megbízást nyert a 2018-as orosz foci-vb egyik stadionjának kivitelezési munkáira – tudta meg a VS.hu. A cég a kalinyingrádi Baltika Arena kivitelezésében vehet részt.

Még februárban jelentette be Orbán Viktor, hogy a világbajnokság egyik stadionját magyar cég építheti meg, azután, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök Budapestre látogatott. Azóta kiderült, hogy a Market Zrt-ről lehet szó, a szerződést heteken belül aláírhatják.

Garancsi István – aki elmondása szerint korábban egy hegymászótúrán került „kötélbarátságba” Orbánnal – tavaly ősszel szerezte meg a Market többségi tulajdonát. A cég tavaly 49 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 1,1 milliárd forint nyereséget könyvelt el.

A VS úgy tudja, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztériumban „komoly reményeket fűznek ahhoz”, hogy a Market a közeljövőben egy fehérorosz és egy algériai stadion építésében is szerephez juthat.

Helyreigazítás

2015. november 24. napján a 24.hu című internetes újság, „Orbán kötélbarátja, Garancsi István építhet stadiont az orosz foci vb-re” címen megjelent cikkében valótlanul állítottuk, hogy a Market Építő Zrt. megbízást nyert a 2018-as orosz foci-vb egyik stadionjának kivitelezési munkáira, s ennek keretében a kalinyingrádi Baltika Aréna kivitelezésében vehet részt. Valótlan állításunkkal szemben a valóság az, hogy a Market Építő Zrt. nem nyert megbízást és nem is vesz részt a kalinyingrádi Baltika Aréna kivitelezési munkáiban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik