Közélet

Az év elején elítélték a fideszes polgármestert, de nem mondott le, azóta dolgozik

Furcsa hely ez a Kisléta, illetve annak korábbi polgármestere, Madácsi Imre. A felfüggesztett börtönbüntetéssel együtt polgármesterként jár be dolgozni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal bírósági eljárást kezdeményezett az egykori kislétai polgármester, Madácsi Imre ellen. Erre azért volt szükség, mert a korábbi, felfüggesztett börtönbüntetéssel együtt – amikor a törvények szerint megszűnik a tisztsége is a volt polgármesternek – a Fidesz és a KDNP által támogatott Madácsi Imre azóta is polgármesterként igazgatja Kislétát.

A Népszabadság szerint azonban könnyen elképzelhető, hogy ez nem Madácsi hibája, lehet, hogy nem is tudott arról, távoznia kéne az ítélethirdetés napján.

Madácsit egy olyan ügyben ítélték el másodrendű vádlottként, melyben a vádirat szerint megváltozott munkaképességű dolgozók látszólagos foglalkoztatásával állami támogatást igényeltek jogosulatlanul.

A vádlottak cégei száznál is több megváltozott munkaképességű embert foglalkoztattak 2002-2003-ban, de csak a munkabérük töredékét fizették ki nekik. De az egészre megigényelték az állami támogatást.

Ezért kapott Madácsi egy év, hat hónap felfüggesztett börtönt, ami idén januárban emelkedett jogerőre. A lap kereste Madácsit, telefonon ő annyit mondott, hogy

ő nem jogász, hanem mezőgazdasági gépészmérnök, ezért jogászokat kérdezett arról, hogy mit kell tennie.

Ha a kormányhivatal most úgy dönt, hogy mennie kell, akkor ő feláll és távozik, de nem szívesen hagyná cserben a választóit.

(Nol)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik